Themapagina

 

Ieder kind is welkom!

Het thema van de Week van het Jonge Kind 2017 was:

Ieder kind is welkom! Diversiteit en inclusie

Je kunt het thema gebruiken voor de activiteiten die je tijdens de Week wil aanbieden, maar het staat je vrij om een eigen thema te kiezen. Meld je activiteiten aan op deze website of via onze Facebookpagina. Je kunt er ook melding van maken op Twitter onder vermelding van #WVHJK17.


Dagthema's voor Week van het Jonge Kind

IMG_1006NAYEC heeft iedere dag in de Week een ander subthema gegeven. Onderstaand vind je deze subthema's.

Je kunt alleen bij het Nederlandse thema blijven en laten zien hoe jonge kinderen samen uniek en samen verschillend mogen zijn. Je kunt echter ook kiezen om een van de dagthema’s te gebruiken om te laten zien hoe je dit vorm geeft binnen je eigen organisatie voor kinderen van 0 tot 7 jaar.

Music Monday - Muzikale maandag
Alles over muziek: zingen, muziek maken, ritmes, spelletjes, enz. Kinderen kunnen spelenderwijs muziek maken en van alles leren. Denk aan telrijmpjes of -liedjes; zelf een liedtekst verzinnen; je eigen dansmoves bedenken.

Healthy Tuesday - Gezonde dinsdag
De basis voor een gezonde leefstijl wordt al in de jonge jaren gelegd. Goede en gevarieerde voeding draagt er aan bij dat kinderen alle noodzakelijke voedingstoffen binnen krijgen. Als kinderen lichamelijk gezond zijn heeft dat ook invloed op hun welbevinden. Door regelmatig afwisselende soorten fruit, groenten, beleg of drinken aan te bieden, geef je hen de kans om hun smaak te ontwikkelen en verschillende substanties en texturen te ontdekken. Zo leren kinderen ook andere smaken dan zoet te waarderen. Door met kinderen mee te eten en dezelfde gezonde voeding te eten krijgen ze een goed voorbeeld.

Work together Wednesday - Samenwerken op woensdag
Samenwerken helpt kinderen bij hun ontwikkeling. Laat hen samen bouwen met blokken of andere materialen, geef hen een thema of laat ze hun eigen fantasie gebruiken en kijk wat er gecreëerd wordt.

IMG_7795Artsy Thursday - Kunst op donderdag
Knutselen, schilderen en tekenen met allerlei materialen stimuleert de motorische ontwikkeling van kinderen en ontwikkelt hun fantasie.

Family Friday - Familie vrijdag
Ouders en familieleden zijn de belangrijkste onderwijzers van een kind. Laat de kinderen vertellen over hun ouders, nodig hen uit, breng een kind en zijn gezin in beeld op een familiemuur. Kinderen worden hierdoor uitgenodigd iets over zichzelf, hun gezin en huis te vertellen en nieuwsgierig te zijn naar dat van de anderen. Als zij het voorbeeld krijgen dat verschillen welkom zijn en zonder oordeel geaccepteerd worden draagt dit bij aan een positief beeld van diversiteit. Bij diversiteit gaat het om verschillen in talenten, leeftijden, sekse en sociaal-culturele verschillen zoals gezinssamenstelling, religie, cultuur, rijk en arm